Charlo - Önneköps IF 2-3 (1-1) 23 mars 2008, träningsmatch

- Conny, Jens

Avbytare: Daniel, Eric

Målskyttar: ”Kogaren” 2, Glenn 1

Rapport:
Efter en godkänd första halvlek och en väl godkänd andra halvlek plockade vi hem segern på Svartes grusplan denna påskdag då ett ungt Charlo svarade för motståndet.

Dock var det hemmalaget Charlo som tog kommandot i matchens inledning, första kvarten ägde de mycket boll och 1-0 kom också som ett brev på posten efter ca 15 minuters spel. Det blev lite flipperspel inne i straffområdet där en Charlospelare till slut stod med mer eller mindre öppet mål och kunde rulla bollen enkelt i nät.

Efter detta ledningsmål kom vi in i matchen mer och mer ju längre matchuret tickade och efter 30 minuters spel bröt vi deras uppspel på mittplan, och med ett långt uppspel från Mikael Persson hittade bollen fram till ”Kogarens” fötter som elegant lobbade in kvitteringen till 1-1. Detta resultat stod sig till pausvilan och här var vi rörande överens om att resultatet var rättvist, men om vi kom upp ännu ett snäpp så skulle vi nog ro hem segern.

Detta snäpp kom vi upp till. Efter 55 minuters spel lossade Glenn Malmros den stora bössan från 25 meters håll och bollen borrade sig elegant in i målvaktens vänstra burgavel. 2-1. Efter detta mål kändes det som att segern skulle hamna i Önneköps ägo. Inget av lagen skapade de där riktigt heta målchanserna och vår backlinje hade bra koll på deras anfallsspel. Våra anfallare oroade desto mer och när det återstod en kvart av matchen lossades ännu en bössa på Svartes grusplan. Denna gång var det Magnus ”Kogaren” Nilsson som från 20 meters håll hittade samma nätmaska som Glenn tidigare träffade. 3-1.

Då det återstod en minut av matchen dök en tredje bössa upp, denna kom dock från en Charlospelare. Avståndet var här 22,86 meter och fullkomligt otagbart för Cay-Anders Jönsson i målet. 3-2. Efter matchen konstaterade Cay att han var skymd av åtta spelare, vore det inte bättre att fokusera på bollen än att räkna antalet spelare??

Tre årsdebutanter hittade vi i dagens startelva – Cay-Anders Jönsson, Mikael Persson och Glenn Malmros. Samtliga skötte sig med bravur. Målvakten Cay-Anders Jönsson med förebilder som Jens Lehmann, Hans van Breukelen och Pa Dembo Touray var chanslös på de två målen men agerade i övrigt stabilt i kassen. Högerbacken Mikael Persson spelade 70 minuter på sin position och gjorde det prickfritt. Innermittfältaren Glenn Malmros spelade 70 minuter på en för honom ovan position men gjorde det riktigt bra, dessutom fick han kröna sin insats med ett snyggt mål.

Övriga plus i dagens match är många, dock kan vi som vanligt inte nämna samtliga, men vi plussar lite extra för Ivan Ocana och Anders Magnusson som svarade för bländande insatser på sina yttermittfältspositioner. Dessutom svarade unge Eric Mace för ännu en bra insats på innermittfältet.

Och vi kan ju inte heller undgå att nämna mittbackparet (de sista 70 minuterna) Daniel Nilsson och Jörgen Thulin, vi får gå riktigt riktigt långt tillbaka i Önneköps historieböcker för att hitta något mer stabilt än detta lås!

Nu väntar ett träningsläger till helgen i Blekinge! Därefter fortsätter förhoppningsvis vår fina segersvit. Tre matcher – tre segrar är facit hittills för vårt reservlag!